4 Ekim 2016 Salı

Avustralya Vizesi Nasıl Alınır? Avustralya Vize Başvurusu

Global Vize Danışmanlık

Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?
Global Vize Danışmanlık firması olarak sizlere Avustralya Vizesi Nasıl Alınır? Aktarmaya çalışacağız…

Avustralya Okyanusya kıtasında olan ülkemize oldukça uzak bir ülkedir. Gezip görülmesi gereken aynı zaman iş potansiyeli bakımından zengin olan bu ülkeyi her Türk vatandaşının ziyaret etmesi gerekmektedir…

Global vize danışmanlık firması olarak Avustralya vizesi ile ilgili tüm teknik detayları 0850 346 68 74 numaralı telefondan bizlere ulaşarak öğrenebilirsiniz.


Bordo, yeşil, siyah ve gri pasaporta sahip Türk vatandaşlarının Avustralya vizesi almaları zorunlu tutulmaktadır. Avustralya vizesi başvurusu yapacak olan kişilerin pasaportlarının seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olması, ayrıca pasaportun 10 yılı aşkın süredir kullanılmamış olması, pasaportun en az 2 sayfasının boş olması ve pasaportun 2. Sayfasındaki hamilinin kısmının imzalanması gerekmektedir. Aksi halde bu özelliklerden bir tanesinin pasaportta yer almaması pasaportun yenilenmesini zorunlu kılmaktadır.

Avusturya vizesi başvurusu yapacak olan 70 yaş ve üzeri kişilerden seyahat sağlık sigortası yaptırmaları istenmektedir.

Avusturya vize ücretleri, Avusturya vize çeşitlerine göre farklılıklar göstermektedir. Konsolosluk ile iletişime geçerek bu konu hakkında net bir bilgiye sahip olabilirsiniz.


Avustralya vize başvurusu sırasında eğer varsa eski pasaportlarınızın Avustralya konsolosluğu yetkililerine gösterilmesi referans olması açısından oldukça önemli olmaktadır.

Avustralya vize başvuru formlarının İngilizce doldurulması ayrıca büyük ve okunaklı bir şekilde yazılması gerekmektedir. Bu sayede vize başvuru sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması sağlanmış olur. Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.


Avustralya Konsolosluğu vize başvuru talepleriniz hafta içi her gün 8.30 ile 12.00 saatleri arasında kabul etmektedir. Avustralya vize başvurusu yapmak isteyen kişiler başvurudan en az 3 gün önce vize başvurusu yapmak zorundadır.

Başvuru sırasında pasaportun boş olması durumunda 7 gün, eğer ki Schengen vizesi ile başvuru yapıyor iseniz sadece 2 gün içinde vize başvurularınız sonuçlanmaktadır. Avustralya Konsolosluğu express vize uygulaması yapmamaktadır.


Seyahat planınız önceden belli ise 30 gün öncesinden vize başvurusu yapmanız sağlıklı bir tercih olacaktır. Global vize danışmanlık firmasına Avustralya vize işlemleri hakkında bilgi sahibi olmak için 0850 346 68 74 numaralı telefondan bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için lütfen www.globalvize.net/avustralya-vizesi adresini ziyaret ediniz.